Testing new gear :-)

My photo bag is getting pretty full… But there is always room for more! Just before the summer I bought myself a nice holiday present, the Sigma 300mm f/2.8. I have a 70-200mm from earlier, and headed out to test the new lens at a local horse jumping competition.

It took some time to get acquainted with the new lens, but after a while I started to get the hang of it.

Going over
Going over

I used it on my 7D body, which made it a 480 mm f/2.8 lens… I noticed that I got very close to my subjects… When I have used a 70-200 mm before, I have also gotten close, but tended to zoom out as the riders got closer, but on a fixed 300mm I just followed them through the jump and hoped for the best.

Where is the next jump?
Where is the next jump?

After taking a lot of shots, I see that I get about the same hit rate with my 300 as my 70-200. But since I had to position myself carefully along the fence, I could not use multiple jumps to get at least one good shot of each rider. So, if I have to be certain that I get at least one good shot, I will probably stay with my 70-200 for a while. At the same time, the shots I got were really good, so I hope that with some more training maybe I can improve my hit rate…

Action!!
Action!!

 

 

 

Trondheim, Sor-Trondelag, Norway

8 thoughts on “Testing new gear :-)”

 1. Hei – kompliment for mange flotte bilder! Oppdaget at du skriver om Sigma sin 300mm, det objektivet jeg ‘sikler på’. Etter at jeg byttet til digital har jeg ikke tatt meg råd til å erstatte gammel original-optikk, men så langt har erfaringene med Sigma (sverger til lyssterke linser med fast brennvidde; først 85/1.4, så 35/1.4) har overbevist meg. Kan du si noe om erfaringene med 300?

  1. Hei! Takk for det Jeg har gode erfaringer med min Sigma 300 f/2.8. Spesielt sammen med min 5D mk III fungerer den utmerket. Den er krevende å bruke på motiver i kraftig bevegelse og man må bruke litt tid på å oppnå fokus og følgefokus før man trykker på utløseren. Den er nok ikke like bra som Canon sin f/2.8 (bl.a. er den ikke værbestandig) men så koster den jo bare en fjerdedel også. Jeg har hatt mye glede av linsa på diverse ridestevner siden jeg kjøpte den. Har ikke brukt den til dyrefotografering ennå, men det står på programmet i år.

   1. Takk for svaret og om forlatelse for sen retur. Jeg bruker også fullformat (5DmkII), om enn med dårligere autofokus enn din mkIII. Skjønt dette får være godt nok for min del, iom. at jeg ikke ‘skyter’ nevneverdig mye av krevende action. Etter hvert som jeg tar meg råd tenker jeg den vil nok bli mye brukt montert på énfot-stativ, noe som reduserer behovet for bildestabilisator (IS). Men det som du minner om mht. at den ikke er værbestandig uroer litt. Det samme gjelder for så vidt mine øvrige Sigma’er. Etter overgangen til hel-elektronisk (og digitalt) utstyr har jeg riktignok skaffet ‘regnfrakk’ (Canon EOS Rain Cover; ERC-4), og tilsvarende finnes vist for både medium og lange teler (her regnes 300/2.8 da som medium). Likevel blir jo betjeningen mer ‘hassle’ med slikt på. Og selv om man generelt sett bør holde seg unna objektivbytte ute i dårlig vær, blir det vel enda verre (…i praksis umulig?) med sværinger som denne. Tross alt: Utsnittet, perspektivet og utviskingen av alt annet enn det som er hovedmotivet åpner jo for en helt egen kategori innenfor bilde-uttrykk. Og 20 lapper for glass som benyttes av-og-til utenfor yrke får sannelig være mer enn nok, for å si det forsiktig (hos FotoVideo nå: 23K vs. 61K). Uten at jeg egentlig legger noe særlig i det vil jeg gjerne tilføye at DERSOM du — mot formodning — skulle finne på å bytte den ut må du for all del gi et lite vink 🙂

    1. Når jeg benytter denne ute i dårlig vær, er en god gammeldags plastpose festet med gummistrikk rundt solblenderen mer enn god nok beskyttelse. Da kan man faktisk også skifte linse (inne i plastposen). Etter noe “eksperimentering” har jeg kommet til at de største posene fra f.eks. Clas Ohlsson fungerer bra. De dekker både objektiv og kamerahus, og har stor åpning til at betjening går greit selv på stativ. Dette trikset benytter jeg også med mine andre linser hvis jeg er i nærheten av sjøsprøyt. Saltvann og fotoutstyr er en dårlig kombo 🙂
     BTW Glem ikke muligheten for innendørsarkitekturfotografering med en slik linse. Har ofte sett mot Operaen i Bjørvika og tenkt på muligheten for å hente frem detaljer på en helt annen måte enn med andre linser. Har stort sett aldri med meg denne linsen når jeg reiser annet enn med bil, så jeg har ikke fått muligheten til å prøve den selv…

     1. Gode gamle Clas Ohlsson, ja! Hvorfor sa du ikke dét før? 😉 Tidligere har jeg brukt mest 200mm i denne klassen, men ønsker både å gjøre trangere utsnitt og viske ut enda mer av det som måtte befinne seg rundt. Og da jeg prøvde den ut ble jeg egentlig positivt overrasket av formatet/vekten (2.4kg, tror jeg), det går faktisk veldig greit å skyte helt på frihånd. Problemet dukker vel først opp i dunkel belysning, når man begynner å fire på det meste, inkl. lukkertid. Har du fått brukbart resultat ned på 1/125-dels?

     2. Alt avhenger av anlegg. Hvis det er helt fritt håndholdt, trenger jeg nok 1/250 for brukbare resultater. Men ofte finner jeg noe å hvile på, og da er det objektet det kommer an på. I verste fall sitter jeg på huk og bruker kneet. Skal ikke påstå jeg var noen stor geværskytter i marinen, men noe lærte jeg da…
      Har fått brukbare resultater ned mot 1/125 der hvor objektet ikke beveger seg så veldig mye. Men i sprangridning (der jeg bruker det mest) bør det være raskere enn 1/500 uansett. Hvis det er innendørs må jeg kanskje opp i ISO 6400, mens utendørs i Trøndelag blir det fort ISO 800 selv om sommeren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.